fredag, januar 19, 2007

Ønskelisten

Flemming Steen Munch har af vanvare været en tand for virkelighedsnær, og den slags skal man naturligvis revses for af mennesker, der næppe aner, hvordan den ser ud - virkeligheden, altså...

»Flemming Steen Munch har fået en meget ringe historieundervisning. Fas­cismen er en bevægelse, der vil overtage samfundet og indføre diktatur ved at skræmme befolkningen med terror. Det har intet med Ungdomshusets kamp at gøre. Udtalelserne vil sende gemytterne i kog,« siger Per Bregengaard, gruppeformand for Enhedslisten.

Per Bregengaard har næppe noget at lade nogen høre, hvad skoling angår, når han selv definerer fascisme som: "(...) en bevægelse, der vil overtage samfundet og indføre diktatur ved at skræmme befolkningen med terror." Anvender man de kriterier, så er Castro fascist, hvilket han naturligvis også er, men vil Per Bregengaard medgive os det?

Men hvad har stakkels Flemming egentligt formastet sig til at sige?

- Jeg synes faktisk, at man helt fint kan sammenligne de autonome med en fascistisk organisation. Hvis man ikke er enige med dem i deres syn på tingene, så tøver de ikke med at gribe til vold og hærværk.

Det er situationen omkring Ungdomshuset et ganske godt eksempel på. To retsinstanser siger, at de skal ud. Men de påberåber sig alle deres demokratiske rettigheder, samtidig med, at de ikke vil rette sig efter rettens ord. Det ligner vold for voldens skyld, konstaterer Flemming Steen Munch.

Senere har han så uddybet denne iagtagelse for Nyhedsavisen: På spørgsmålet: "Hvilke konkrete fascistiske træk ser du hos de autonome omkring Ungdomshuset?" udtaler han følgende:

»Fascismens virkemidler er, at man med vold undertrykker andres meninger. De autonomes protester er netop baseret på vold og hærværk. De smadrer butiksvinduer og overmaler bygninger. Jeg synes, at der er god belæg for sammenligningen. Deres virkemidler minder om fascisterne i 30'ernes Tyskland«

Dertil skal jeg blot tilføje: unægteligt! - sammen med Stalins, Maos, Pol Pots, Castros og en hel del andres virkemidler, som nogle folk fra Ønskelisten vist nok har flirtet flittigt med.

Lad mig give Flemming de sidste fornuftige ord:

- Vi oplever, at de unge i dag betragter en henstilling fra politiet som et forhandlingsoplæg, og de påberåber sig deres demokratiske rettigheder for et godt ord. Samtidig mener de, at de på deres mandagsmøde i Ungdomshuset, har retten til at beslutte sig for at udøve vold og hærværk, hvis de ikke er enige i andres synspunkter.

De har gjort Nørrebro til deres slagmark og hvis anderledes tænkende end dem, vil ud og demonstrere på Nørrebro, så kommer de autonome farende og opildner til ballade, siger Flemming Steen Munch.

Huse op
Huse ned
Huse i min have

Hvis jeg ingen huse får
Laver jeg ballade

Per

2 kommentarer:

Charlotte sagde ...

Tankevækkende tanker du gør dig...
Det der rim, som du har begået til sidst siger faktisk ret meget.

Mikael sagde ...

Herligt rim, faktisk