fredag, marts 02, 2007

Midt i en trusselstid

Trusselskulturen er ikke noget nyt fænomen, men de relativt fredelige 90'ere har nok lullet folk i søvn, og givet fornyet næring til en romantisering af terror.

En af de bedst kendte og velsagtens mest romantiserede trusselskulturer, hvori psykopatien er pregnant, er Cosa Nostra den sicilianske mafia. Anders Nyborg havde i gårsdagens Deadline (22:30) nogle rammende kommentarer til fænomenet, der sagtens kan gælde andre trusselskulturer i nyere tid: autonome, anarkistiske, kommunistiske, fascistiske og islamistiske bevægelser.

Han sagde blandt andet (fra hukommelsen), at mafiaer dukker op igen og igen, hvis ikke statsmagten står tidligt op og slår ned på problemet.

Jeg har bare den pointe rettet mod personer som Michael Rothstein, men også en del journalister, der i går havde travlt med at gøre voldsmændene til et politisk og ikke et retsligt problem: Hvis man vil argumentere for, at nogle mennesker (autonome) ikke selv er ansvarlige for det de gør, mens man vil hævde, at nogle andre mennesker (politikere) faktisk er ansvarlige, for det de selv gør, så har man foretaget en diskrimination, der ikke er argumenteret rationelt for.

Loven åbner ganske vidst mulighed for niveauer af ansvarsfrihed: den kriminelle lavalder og umyndiggørelse, men mennesker, der ikke er omfattet af disse forbehold er fuldt juridisk og moralsk ansvarlige for deres egen adfærd.

Hvis man i fuldt alvor agter at hævde den påstand, at borgerrepræsentationen er skyld i, at en flok vanvittige mennesker sætter en bys gader i brand og bringer andre mennesker i livsfare, så sætter man sig i skødet på de imamer, der hævder, at kvinder, der ikke pakker sig behørigt ind, selv er skyld i, at de bliver voldtaget!

Og hvis man yderligere vil hævde, at borgerrepræsentationen nu er forpligtet til at indgå en handel med disse lømler, så er man helt derude, at man accepterer, at voldtægtsmanden, da også lige skal have lov at gennempule hende endnu engang - før vi kaster hende på møddingen!

Alt for mange journalister opfører sig som visse kvinder, der får tæsk af deres mænd: I stedet for at udstille stodderen som det dumme svin han er, så pakker de sig ind, siger at de er gået ind i en dørkam, og håber inderligt, at der ikke kommer flere spørgsmål! - Er det de tilstande vi vil have?

Hvis ikke, så skriv til DR og Tv2, at nu må det sgu snart gå op for dem, at de lever i et retssamfund. - Eller er de i grunden så humanistisk og socialkonstruktivistisk "uddannede", at de ikke aner, hvad det vil sige?

Per

4 kommentarer:

Kimpo sagde ...

Fremragende!

Anonym sagde ...

Jamen sikke dog du kan. Endnu et pletskud!

Men en ting forstå jeg ikke helt, i følgende du skriver:
"Og hvis man yderligere vil hævde, at borgerrepræsentationen nu er forpligtet til at indgå en handel med disse lømler, så er man helt derude, at man accepterer, at voldtægtsmanden, da også lige skal have lov at gennempule hende endnu engang - før vi kaster hende på møddingen!"

Hvad er det du mener med det? Kan ikke helt forstå sammenhængen!

Hilsen Charlotte

Anonym sagde ...

Jeg ved godt der er skrevet en masse om "Ungeren", men dette interesante link er værd at kigge på
http://kalsen.urbanblog.dk/2007/03/02/ungdomshuset-det-ender-med-drab/

hilsen
Charlotte

Anonym sagde ...

Selv en folketingspolitikker udtaler sig. Og man kan da godt finde en smule lighedspunkter men også i den grad forskelle mellem dit indlæg og denne folketingspolitikker's indlæg:
http://thiimbertelsen.urbanblog.dk/2007/03/02/det-borgerlige-sn%c3%a6versyn/

Hilsen
Charlotte