søndag, september 10, 2006

Indernettet

Fra politiken.dk:

»Johnny Deluxe er et glimrende eksempel på et band, der med nummeret Elskovspony gratis lagde musik til fri download på nettet, hvorefter det blev en succes. Også Nephew florerede i lang tid på netværk for fildeling før deres udgivelse, hvilket helt sikkert medvirkede til den kæmpesællert de blev kort efter udgivelsen«, siger Claus Pedersen.

Er jeg overrasket? Nej egentlig ikke... tilbage i 80'erne var det "undergrunds"-kassettebånd som medvirkede til blandt andre at give metallica success.

»Det er de rige kunstnere der taber penge, mens de mindre kunstnere har bedre tider end nogensinde«, vurderer Claus Pedersen til Politiken.dk.

Og det kan sådan set ikke genere mig... der er noget mærkeligt over superrige kunstnere - det bedste eksempel: Michael Jackson.

Bill Gates blev stinkende rig på, at folk piratkopierede MS-DOS derhjemme, hvorefter arbejdsgiverne installerede den legalt i kontormiljøerne. Det synes han imidlertid at have glemt, og Windows vil i løbet af de næste 5-10 år blive en saga blot, hvis ikke han snart kommer i tanke om det.

Den digitale "vare" er i gang med at forandre markedspladsen, fordi den er så nem at kopiere: flere og flere tjenester, mere og mere software vil blive gratis: man kan jo trække folk til på den måde - og "indoktrinere" dem... Hvad kan det i grunden ikke ende med? -: andre former for valuta, kunst, meningsudveksling, videnskab, nyhedsformidling?

På den markedsplads får den lille mand en bedre chance, hvis han vel at mærke får lov at kopiere ;-)

Per

Ingen kommentarer: