torsdag, oktober 05, 2006

Rune Engelbreth Larsen

Fra Humanisme.dk:

Enhver politiker, der indretter lovene på en måde, så mennesker ender i et torturkammer, er og bliver i sidste ende selv en torturbøddel. Vi kan pakke denne uvelkomne sandhed ind, ryste på hovedet og nægte at sige det højt om vores egne, pæne politikere bag Christiansborgs slotsmure. Men sandheden er, at hver eneste danske politiker, som ikke har gjort alt [ALT] for at forhindre en lovgivning, der som resultat driver flygtninge til selvmord eller sender flygtninge i hænderne på en torturbøddel, selv er en torturbøddel.

Med nogenlunde samme begavede argumentation, kunne man såmænd nå frem til, at de, der har vedtaget en lov om, at man ikke må gå over for rødt, er mordere, hver gang nogle bliver kørt ihjel mens de venter på grønt… absurd! Hvordan kan man stille danske politikere til ansvar for forholdene i diktaturer, hvor de ganske givet, ikke har noget som helst at skulle have sagt?

Enhver af disse sager må naturligvis bero på en oplyst vurdering, ikke på en blåøjet moralisme med de selvsamme massive fordomme som den projicerer ud på andre. Alternativet er jo at lade den tredje verden indvandre til Danmark kvit og frit. – Hvorefter den resulterende politiske forfølgelse her i landet vil foranledige Runes flugt til… hvilket land?

Det er måske banalt, men man bør ikke være blind for i, hvor høj grad Runes moralisme spiller på etiske værdier, på samme måde som socialismen spillede på materielle værdier; og de sørgelige konsekvenser vil blive de samme: lige meget elendighed til alle. - Og det ikke fordi, der ikke er en klar pointe i det Rune siger… det er såmænd bare det, at der er en lige så tydelig ekstremisme i hans moralske kortslutninger.

Rune kan ganske enkelt ikke forlige sig med den virkelighed, som dagligt kræver sine ofre: den ”onde verden (de onde mennesker)” må korrigeres af Runes højere moral. Men jo mere højstemt enhver moralist bliver, jo farligere bliver han også: Resultatet af Runes logik, bliver jo, at man bør forfølge i praksis ENHVER folketingspolitiker, der ikke gør som Rune byder. Og han er tydeligvis allerede i gang...

Rune er selv en af de ekstremister, som han så gerne vil bekæmpe – måske han i højere grad skulle uddrive sin egen dæmon? Som Mikkel kan fortælle os, så kan Rune jo godt være særdeles lempelig i sin moralisme: Når det passer i hans virkelighedsbillede, har han tilsyneladende ikke selv noget indirekte ansvar…

"...jeg tillader mig at fravælge den ellers så udbredte rituelle afstandtagen fra eller tilslutning til alverdens udmeldinger om dette og hint."

Det harmonerer bare ikke så godt med Runes egne beskyldninger, rettet mod politikere generelt:

Hvor ofte hører vi ikke, at politikere ikke vil udtale sig om enkeltsager? Det hører vi, hver eneste gang der er smertelige og blodige konsekvenser af politikernes beslutninger – mens de derimod er ved at falde over hinandens ben, når det handler om at kommentere enkeltsager med populistisk slagkraft.

Jeg fristes næsten til den antagelse, at hvis Rune blev statsminister, ville konsekvensen blive politiske udrensninger, stikkere, henrettelser og et meningsdiktatur, der i al sin horrible gru ville forvandle dette land til et mareridt. - Men jeg har naturligvis taget fejl før...

Per

1 kommentar:

Mackety sagde ...

Jeg har tilbragt flere timer idag med at granske Rune.

Det er lige før man kan få lidt ondt af ham. Man må håbe for ham at han kan finde ud af at stoppe mens legen er god, men jeg tror ikke han evner det.

Han fortsætter nok desværre til den bitre ende, og jo mere jeg læser af det han skriver, jo mere får jeg på fornemmelsen at det vil blive særdeles bittert for Rune.

Det er aldrig sjovt for utopister når deres drømme brister og deres verden får i opløsning.

Men at jeg er glad for ikke at være i hans sko, vil nu ikke forhindre mig i at bekæmpe ham.

Anyway. Godt indlæg idag, jeg fandt det selvfølgelig især interessant fordi jeg selv har brugt nogle timer af dagen på emnet.