torsdag, oktober 05, 2006

Statistik for børn

Jeg var en tur forbi Danmarks statistik, og fandt mig nogle datasæt. Det ene var en opgørelse over antallet af kommunale pasningstimer fra 1999-2004. Det andet var en opgørelse af befolkningstallet fordelt på alder i samme periode.

Hvis man sammenholder de to tabeller (se grafen), vil det fremgå, at der faktisk har været væsentlige ændringer i forholdet mellem antallet af pasningstimer og antallet af børn siden regeringsskiftet i 2001: I det antallet af børn er faldet, mens antallet af timer har været nogenlunde stabilt, betyder det vel alt andet lige flere timer til børnene på landsplan i perioden.

At man så faktisk oplever "nedskæringer" lokalt, er vel ikke så mærkeligt, i det øvelsen omkring kommunalreformen rent faktisk kræver "harmoniseringer"... men det er næppe den katastrofe, man gerne vil have det til at lyde som. :-)

Og hvor - må man spørge - er egentligt den så højt besungne venstrefløjssolidaritet? For reformen kommer jo faktisk nogle af de kommuner til gode, som havde mindst... og er det ikke ægte socialistisk tankegods: at sprede elendighederne på flest muligt?

Alt i alt er det jo fantastisk, at et parti, der tilsyneladende har monopoliseret det at være liberal, i den grad kan lave en omvendt Tony Blair (det er så en Anders Fogh) og faktisk anlægge en næsten perfekt socialistisk stil. ;-)

Og er det ikke dejligt, at Hellepigen (som en Fogh i forgårs) sådan render rundt og lover milliarder. - Hvad får jeg for at stemme på dig, Helle... søde?

Jo... her i landet overhaler vi skam stadigt Venstre om...

UPDATE:

Kim har gjort mig opmærksom på, at jeg har rodet med tallene i den ellers så nydelige lille graf, jeg havde lavet. Det er rigtigt Kim, de var forkerte.

Men det billede, de gav, var for så vidt ikke helt forkert, i det grafen skulle vise en trend... trenden blev vist næsten korrekt, men det gjorde antallet af børn på Y aksen altså ikke: de var sat cirka 100.000 højere end i virkelighedens verden.

Den nye graf er faktisk smukkere i det den bevæger sig som en nydelig lille bue... hvorimod den gamle knækkede. :-)

Jeg skal lige lære at huske, at Excel gør nogle - for dumme lille mig - underlige ting med formlerne, når man kopierer celler der indeholder refferencer. - Men i det mindste er overskriften på indlægget, da om noget blevet endnu mere rammende. ;-)

Anyway: jeg iler med en undskyldning (det er vist ved at blive en vane, og det skal jeg så også beklage), fejlen er nu rettet og alt er fjong... håber jeg helt vildt meget. :-/

Og tak skal du have Kim, for at rykke mig i ørerne. Men Kim, din egen tabel rummer en fejl for 1999, hvor børnene i hver aldersgruppe opgives til samme antal.

Hvad angår timerne kan jeg prøve at hjælpe dig lidt, for det er ganke rigtigt en ret svær en at finde:

1) Vælg løn
2) Knap lønstatistik for den kommunale sektor op
3) Vælg LON42
4) I arbejdsfunktion skal du søge på pasning

Så skulle du være godt på vej...

Og tak endnu en gang for hjælpen. :-)

Per

4 kommentarer:

Anonym sagde ...
Denne kommentar er fjernet af en blogadministrator.
Mackety sagde ...

Hmmm, jeg har selv haft den væmmelige fornemmelse af at den såkaldte borgerlige regering efterhånden er lige så socialistisk som socialisterne.

Jeg stirrer altid på de røde i vantro når de fortæller mig om den "sorte" regering der vil ødelægge velfærdsstaten.

Faktum er at hvis der VAR noget dansk parti som lå længere til højre end Venstre, ville jeg ikke tøve to sekunder med at stemme på dem, for så kunne det da være vi langt om længe kunne få et styre her i landet som ikke var rødt!

Det er faktisk lidt af en joke overhovedet at tale om en højrefløj i DK.

Jeg ved godt at de røde elsker at tale om de "skrækkelige højrefascister" i Dansk folkeparti, men faktum er at Dansk Folkeparti for det første ikke er facsister men snarere bare en 50'er version af Socialdemokratiet, OG at Dansk folkeparti naturligvis ikke er et højreparti hvilket følger af det jeg skrev for oven, men så ganske afgjort er et socialistparti.

Det kan alle de røde fjolser der hader Pia så tænke lidt over mens de overvejer hvordan de vil skaffe mere og mere velfærd fra færrere og færrere ydere.

Det gamle slogan om at man skal yde før man kan nyde er aldrig rigtigt sevet ind på den fløj.

Kimporator sagde ...

De tal passer slet ikke med hvad jeg har fundet derinde, se http://doku.23xy.dk/2006/10/boernetal1999-2005-003.jpg.

I øvrigt var det ikke lige til at finde tal for daginstitutionstimer, så jeg opgav.

Kimporator sagde ...

Selvtak. Det er hårdt arbejde at styre alle polit-bloggerne :-)