onsdag, marts 08, 2006

Filosof?

"Filosof" (eller tosse) Arno Victor i TV-Avisen:

Magen til ignorant skal man vist lede længe efter:

Arno Victor Nielsen: Nej, jeg lyder bare som en der har en lillebitte smule flere nuancer, på hvordan man får sine værdier ind i hovedet på andre, som har andre værdier. Og så fordi jeg også selv har oplevet hvordan vi langsomt overtog de amerikanske værdier. Vi skal huske at Europa i begyndelsen af forrige århundrede hadede USA, vi ville ikke have noget med amerikanske værdier at gøre, og nu er vi allesammen totalt amerikaniseret. Og det er sket uden at vi har mødt foragt og hån, øhh de der møder i arabiske lande.

Transkript via Uriasposten...

Arno Victor har tilsyneladende ikke kendskab til den blodigste krig i verdenshistorien, hvor amerikanske mænd måtte kæmpe for europæisk frihed, og hvor så sandelig Nazisterne blev retteligt både foragtet og hånet af amerikanerne...

Og hvad med: "Frog eating surrender monkeys". - Betegnelsen for en franskmand blandt mere eller mindre højreorienterede amerikanere...

- Eller italienernes skæbne som Hollywood stereotypi? - Foranstaltet af jøder naturligvis (ROFL).

Og hvad med Reagans karateristik af sovjetunionen: "Ondskabens imperium"? - Eller man var bare ikke - i Arnos optik - europæere på den side af jerntæppet?

Cuba krisen?

Og hvad med den meget udbredte anti-amerikanisme på den europæiske venstrefløj? - Hvor blev den af i Arnos "analyse": som udtryk for at: "vi allesammen [er] totalt amerikaniseret"?

Skal jeg blive ved?

Tror Arno ikke, at det, i det omfang vi overhovedet finder en gensidig forståelse, har betydning, at det nordamerikanske kontinent i al almindelighed er bosat af oprindelige europæere helt frem mod netop starten af forrige århundrede, og at kulturkløften således ikke er for bred?

Der er masser af idiotiske forestillinger om verdens mere eller mindre bizare indretning - men, hvorfor skal jeg betale licenspenge for sådan idioti?

Per

Ingen kommentarer: