mandag, marts 27, 2006

Mandekamp?

Det at være offer er jo i virkeligheden en utrolig magtposition…

Ganske symptomatisk faldt disse ord ikke under en udlændingedebat, men derimod en kønsdebat. Hans Bonde er en ikke helt uinteressant herre, og jeg vil anbefale, at man ser søndagens 2. sektion. Hvor han også får fyret den her af, da Mette Bom fremfører, at han i sin bog burde have problematiseret pornoen:

Vi har ikke med denne bog villet moralisere…

Men det tror jeg nu nok, at han gerne vil alligevel. Udsendelsen hedder stakkels mænd, og vi er stakler, fordi vi lever fem år mindre end kvinderne.

Typisk for vores kultur: hvad der burde være en udmærkelse, skal øjeblikkeligt smudses til: Mænd sætter sig selv på spil i langt højere grad end kvinder gør det; og det tjener os til ære! Hans Bondes mandekamp lugter for meget af feminismen, der jo i grunden skulle gøre mænd ud af kvinder… nu skal vi så åbenbart til at gøre kvinder ud af mænd.

Samme åndsforladte tankegang som kulturrelativisterne: hvis vi blot benægter den ”lille” forskel, så kan vi gøre gråt ud af sort og hvidt. Mette Bom får da også slået fast, at det er vigtigt at anskue ”kvinden” som konstruktion og ikke som biologi, idet man så kan forandre præmisserne.

Jo, virkeligheden har altid trange kår, når de ”intellektuelle” fremstiller den. Det skal dog siges, at Hans Bonde er langt mere realistisk end Mette Bom, hvilket bare ikke kræver så meget.

Og så lidt poetisk perspektivering for dem, som er til den slags, man kunne kalde det Bommen mod Bonden:

Good

Resist that drive from within:
make the world bleed twice…
Force her surrender,
your weakness to disguise
Complete that betrayal
-: in a human guise?

Failure onto yourself
The coward’s escape:
to blame it onto the world
What remains when you’ve filled?
-: a void of negation?

A mirror before you
and a trotted way
Complete what is simple
and you’re let a sway? -:
Yonder lies fertile fields
Beyond: the coldness of a wounded heart…

Evil

Fill your heart with her
A voice of many ages
She’s the force of past
And she brings a promise of spring!

Renewal is the pledge:
change of season and smell
She’ll bring you chains of perfume:
clean and enticing…
- enter the stage: the perfect whore

When you take her as your own
she’ll make that female frown, and demand:
pearls and mire and riches
Cast it on her throne!
- whatever you are then…:
only a sword can save you

Man: your spirit is here:
in her domain… and then beyond
Love her children - never be cruel
Find your war - and don’t turn back!

Per

4 kommentarer:

Anonym sagde ...

Hmm..jeg ved alt for lidt om Foucault (endnu), men jeg ved en del om Heidegger.

Jeg tror det som udgangspunkt er væsentligt at huske, at Foucault taler om magt og i den forstand, kan man vel ikke sige, at nogen forsøger at lave kvinder om til mænd og omvendt. Jeg mener at vide, at det er SELVE magten der skal fokus på og altså forvaltningen. Så at køn er konstruerede vil ud fra et magtsynspunkt skulle tolkes som om, det er muligt at lave mænd og kvinder om med henblik på at få en mere ligelig fordeling af div. dyder som de er.

Jeg mener ikke, at der er tale om, at nogen vil ændre præmisserne (de grundliggende) for kønnene. Jeg mener, det skal forstås således, at man ved at se på magtens udtryk kan ændre det bl.a. ved diskursanalyser.

Her er en fornuftig intro til Foucault. Vist nok skrevet af Sangild.
http://da.wikipedia.org/wiki/Michel_Foucault

Her er en til forholdet mellem Heidegger og Foucault

http://ist-socrates.berkeley.edu/~hdreyfus/html/paper_being.html

Den sidste er væsentlig i min optik, fordi Heidegger er fænomenologi per excellence.

Jeg tror det største problem i forbindelse med Foucault er, at manden er voldsomt misforstået at mennesker, der ikke har læst ham godt nok og derfor slutter på gale præmisser.
Det er nemlig indlysende idiotisk at tænke sig, at det ene køn kan omkonstrueres til det andet og alt DET handler om diskursive forhold.

Tæven

Anonym sagde ...

Så det godt. Hun var klassisk beton-feminist. Han er blød mand med skrupler. Trist, selvom der blev sagt udmærkede ting. Men manden må mere i offensiven, hanbavianen må tilbage i til magten, så rigtige mænd kan vælges til rigtige roller.

Nej, jeg er IKKE til poetisk lir, har ikke tid.

Og til tæven: Du formår sgu da at gøre et vedkommende emne uinteressant. Hvad helvede ævler du om??

Anonym sagde ...

Ja min kommentar virker underlig. Indrømmet. Mit ræssonemet gik på ordene vedr. konstruktion. Det plejer at afspejle brug af Foucault. Og så kom jeg til at tænke videre....

Jeg så ikke udsendelsen...Så min kommentar var mere at forsøg på af få fat i kilden, som jeg tror er misforstået...

Tæven :-)

Tina Petersen sagde ...

Hej, jeg hedder "Tina Petersen" Jeg er fra Odense, Danmark. Jeg var gift i 9 år med Oliver, og vi havde begge to (2) sønner sammen. Oliver var min elsker i gymnasiet, min drømmemand og jeg elskede ham mere end ord kan udtrykke. Pludselig begyndte min mand at sove ude og give forskellige undskyldninger for, hvorfor han ikke kan komme hjem. De børn, der plejede at altid have været omkring deres far, ser nu byg. Han begyndte at have affærer med andre kvinder uden for ikke at overveje, hvordan børnene eller jeg vil have det.

Hele min verden blev knust, og det ser ud til, at jeg mistede den eneste person, jeg nogensinde virkelig har elsket. Det blev værre på et tidspunkt, at han anmodede om skilsmisse ... Jeg prøvede mit bedste for at få ham til at skifte mening og blive hos mig og børnene, men al indsats var nytteløs. Jeg bønfaldt og prøvede alt, men stadig, intet virkede.

Gennembruddet kom, da nogen introducerede mig for denne vidunderlige, store stavebeslag, der til sidst hjalp mig med ... Jeg har aldrig været fan af ting som dette, men besluttede bare at prøve modvilligt, fordi jeg var desperat og havde intet valg ... Han bad specielle bønner og brugte rødder og urter ... Inden for 2 dage ringede Oliver til mig og var ked af alt det følelsesmæssige traume, han havde forårsaget mig, han flyttede tilbage til huset, og vi fortsætter med at leve lykkeligt som en stor familie igen. hvad et vidunderligt mirakel doktor Zuzu gjorde for mig og min familie. Han hjalp mig også med at løse mit gigtproblem, som jeg har beskæftiget mig med i årevis

Jeg har introduceret ham for en masse par med problemer over hele verden, og de har haft gode nyheder ... Jeg er overbevist om, at nogen derude har brug for hans hjælp. For hastende hjælp af enhver art, skal du kontakte doktor Zuzu nu via hans e-mail: doctorzuzutemple@gmail.com eller WhatsApp ham på +2347013499818 og også kontakte doktor Zuzu på Viber via +2347013499818